Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Rampenploeg houdt toezicht op 110 zwemmers (11-09-2023)

Zaterdag was onze rampenploeg aanwezig bij de tweede editie van Swim to Fight Cancer Middelburg, een zwemevenement in de Binnenhaven van Middelburg waarbij deelnemers en teams proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Het parcours start in de Binnenhaven t.h.v. de Dokburg en loopt tot aan de Koningsbrug, waarna via het Prins Hendrikdok weer wordt gefinished in de Binnenhaven t.h.v. de Dokbrug.

Onze rampenploeg hield vanaf twee boten, een rescueboard en de kant toezicht op de 110 zwemmers die een afstand van één of twee kilometer aflegden. Eén vermoeide zwemmer was halverwege even gestopt, maar kon hierna weer de rest van het parcours verder afleggen. Daarmee is deze zonnige en warme dag weer succesvol afgerond.

Binnenkort komt onze rampenploeg weer in actie tijdens de Suptour en Abeelenrace op 22 en 23 september.

Foto's van de bewaking vind je in het fotoboek, een videoverslag vind je hieronder:

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.