Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Redders gezocht! Doe een gratis proefles! (08-09-2023)

Deze week start ons nieuwe zwemseizoen. We beginnen het seizoen goed met flink wat proefzwemmers maar... hoe meer leden, hoe gezelliger! Dus: ben jij iemand die het leuk vindt om te zwemmen maar geen zin hebt om alleen maar baantjes te trekken? Dan past de reddingsbrigade bij jou!

Je kunt al leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt maar we leiden zeker niet alleen kinderen op. Ook jongeren zijn van harte welkom! Ben je namelijk 12 jaar of ouder, dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Waar de jongste zwemmers vooral leren om zichzelf en leeftijdsgenootjes te redden, gaan oudere kinderen ook aan de slag met complexere reddingsacties. Zij leren bijvoorbeeld hoe onder water moet worden gezocht naar drenkelingen, hoe ze slachtoffers in paniek op een veilige manier kunnen benaderen en hoe een drenkeling aan wal moet worden gebracht.

De reddingsbrigade is trouwens veel meer dan alleen zwemmen. Er worden voor alle leden namelijk allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Leden vanaf 12 jaar kunnen lid worden van de junior rampenploeg welke regelmatig bewakingen uitvoert bij evenementen, zoals deze maand Swim to Fight Cancer in Middelburg en de Abeelenrace op het Kanaal door Walcheren. De oudste leden kunnen zich aansluiten bij de senior rampenploeg. Deze kwam bijvoorbeeld in actie bij een overstroming in Limburg in de zomer van 2021.

Wil je kijken of de reddingsbrigade bij je past? Je mag altijd twee keer gratis proefzwemmen. Meer informatie is te vinden op www.vandixhoornbrigade.nl/actie.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.