Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Druk bewakingsweekend voor rampenploeg (07-09-2023)

Afgelopen weekend waren de rampenploegleden weer druk in de weer met bewakingen.

Zaterdag ondersteunde onze rampenploeg Reddingsbrigade Goes bij de bewaking van de Ganzetrek, een zwemwedstrijd in Wilhelminadorp die voor de 49e werd georganiseerd. Naast een aanvaring van een bootje met de kant, wat gelukkig bij materiële schade bleef, is alles verder goed verlopen.

Zondag was het weer tijd voor de jaarlijkse Kanaalrace, een zwemwedstrijd ter hoogte van Oost-Souburg in het Kanaal door Walcheren, die voor de 51e keer door Z&PC De Zeeuwse Kust werd georganiseerd. Zwemmers legden van 250 voor de minioren tot 3000 meter voor de senioren af. Dit alles ging gepaard met een krachtige zon en veel publiek, wat het tot een gezellig geheel maakte. Twee zwemmers moesten nog naar de kant worden gebracht omdat deze door de hoge inspanningen volledig uitgeput waren, hierna zijn ze door de aanwezige EHBO opgevangen. Verder is ook hier alles zonder grote incidenten verlopen.Al met al weer een geslaagd weekend voor onze rampenploeg!

Foto's van de bewaking vind je in het fotoboek, een videoverslag vind je hieronder:

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.