Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Wendy Wolterman overleden (02-09-2023)

Wij zijn diep geraakt en verdrietig door het, toch nog onverwachte, overlijden van ons oud-bestuurslid Wendy Wolterman. Wendy was helaas al langere tijd ziek. Afgelopen dinsdag 29 augustus is zij op 60-jarige leeftijd overleden.

Wendy was één van de leden van het eerste uur en nog altijd lid van de club. In De Faam van maart 1997 zei Wendy daar ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan over: "Wij stonden destijds op de wachtlijst voor de Vlissingse reddingsbrigade maar zodra we hoorden dat er in Middelburg één werd opgericht, was het gauw bekeken". Gelukkig maar, want bij de brigade kwam Wendy Leo tegen. Een echt brigadepaar dus. Toen Wendy en Leo in 1994 trouwden stond er dan ook een reddingsvlet op de Markt voor het stadhuis.

Wendy zette zich op allerlei manieren in voor de brigade. Zo maakte ze deel uit van onze toenmalige wedstrijdploeg en was ze ook een tijd lid van het brigadebestuur. Daarnaast nam Wendy jarenlang de verantwoording voor de examenadministratie. Een behoorlijke klus, zeker met een toenemend aantal leden.

Naast dit alles was Wendy altijd steun en toeverlaat voor onze voormalig voorzitter Leo Wolterman en de liefhebbende moeder van onze oud-leden Britt en Ylva. We zijn Wendy dankbaar voor haar jarenlange inzet voor de reddingsbrigade. De herinnering aan de prettige samenwerking zal ons altijd bijblijven.

Onze gedachten gaan uit naar Leo, Britt, Simon, Ylva, Roméo en verdere familie en dierbaren in deze tijd van rouw. Wij wensen hen veel sterkte met dit zware verlies.

*** 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.