Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Afsluiting in stijl! (08-07-2023)

Het seizoen 2022-2023 is ten einde. Met een geweldige laatste week. Zo hadden we vorige week bijna 110 diploma's uit te reiken! Als je hier nog van aan het bekomen bent of de foto's wilt bekijken klik dan hier.

Gisteren waren de vrijdagavondleden aan de beurt voor hun laatste les en wedstrijden.

Vandaag was het de beurt aan de zaterdag. Met heuse wedstrijden met de papa's en mama's werd het seizoen in het zwembad afgesloten. Foto's van de ochtend vind je hier.

Daarna volgde de afsluiting in stijl. Zonovergoten en warm was het bij onze Jeugdstranddag in Dishoek. We deden spellen, zwommen en bouwden. Samen sloten we het seizoen af. De Strandwacht hielp mee, zo konden we met de rescuetubes, de redlijn en rescueboards aan de slag en mochten we rondkijken in de strandpost in Dishoek. In de branding speelden we een haaienspel en we sloten af met een ijsje. Foto's van onze geweldige Jeugdstranddag vind je hier.

Ook in het seizoen 2023-2024 heeft de Evenementencommissie weer een aantal geweldige evenementen. Wil je weten wat en wanneer? Kijk dan in de agenda.

Binnenkort volgt de indeling voor het nieuwe seizoen. Dan starten we op vrijdag 8 en zaterdag 9 september weer. Maar eerst genieten van een mooie zomervakantie en tot in september!

 

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.