Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Bijna 110 geslaagden bij examens (02-07-2023)

Waar we vorig jaar nog supertrots waren op het feit dat we meer dan 90 diploma's mochten uitreiken, hebben we dit record dit seizoen ruimschoots overschreden. Maar liefst 109 personen haalden de afgelopen weken een diploma Swim & Survive (brigadediploma), Junior Redder, Zwemmend Redder of LifeSaver. Gefeliciteerd allemaal!

Helaas haalden twee personen het examen niet en ook moesten een paar mensen helaas afzeggen. Zij stromen komend seizoen gewoon door met hun eigen groepje. In november (naar verwachting) kunnen ze dan herexamen doen.

Volgende week is het ook nog zwemmen. Zowel op vrijdag houden we het eerste half uur wedstrijdjes waaraan ook de ouders mee mogen doen. De tweede helft van de les is het vrij zwemmen. Iedereen zwemt op zijn eigen uur. Vrijdagavond sluiten we het seizoen af in het clubhuis. Zaterdag 8 juli is het voor de jongere leden nog jeugdstranddag.

Binnenkort publiceren we trouwens de indeling voor komend seizoen: wie zwemt op zaterdag, wie op vrijdag? En op welk uur? Goed om alvast te noteren: het nieuwe seizoen start weer op vrijdag  8 en zaterdag 9 september.

Foto's van de examens vind je in het fotoboek.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.