Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Rampenploeg bewaakt zonnige Havendagen (20-06-2023)

Tropisch warm was het tijdens de zonnige Havendagen in Middelburg op 10 en 11 juni. Watersportactiviteiten, een braderie, zeekadetten, de marine en nog veel meer andere dingen waren er te doen. Uiteraard was onze brigade dit weekend hier ook weer aanwezig, allereerst met onze eigen kraam, waar bezoekers een indruk konden krijgen van de activiteiten van onze brigade. Maar nog belangrijker; met onze twee boten en speciaal voor deze bewaking ook met een rescueboard en een rescuesup, werd gezorgd voor de veiliheid op en rond het water.

Door de toevoeging van het rescueboard en de rescuesup was namelijk nog meer toezicht vanaf het water mogelijk, dit was vooral noodzakelijk bij de stormbaan op het water. Hier kwamen namelijk een aantal kinderen vast te zitten en anderen konden er soms niet meer op komen, na eraf te zijn gevallen. Hierbij hielpen onze rampenploegleden dan ook een handje. Zaterdagavond waren onze rampenploegleden ook nog aanwezig bij de Suptour, door de grachten van Middelburg. Aan deze Suptour, die vanaf het Havenkantoor tot aan de Watertoren liep, namen meer dan 80 personen deel. Met een rescueboard, twee sups en twee fietsen was onze rampenploeg aanwezig, om waar nodig in te kunnen grijpen.

Naast een aantal kleine EHBO-gevalletjes is verder alles goed verlopen. Dus al met al weer een geslaagde en succesvolle inzet van onze rampenploegleden! 

Binnenkort zijn onze rampenploegleden ook te zien bij Rescue Zeeland op 9 augustus in Vlissingen. Hier zullen zij met onze boot aanwezig zijn op de boulevard, daarnaast nemen zij ook deel aan een echte demo!

Foto's van de bewaking vind je in het fotoboek, een videoverslag vind je hieronder:

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.