Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Reddingsvlet naar Oekraïne (09-06-2023)

Een reddingsvlet van onze brigade gaat naar Oekraïne. De vlet zal gebruikt worden in het gebied bij Cherson dat eerder deze week overstroomde na een dambreuk. Van de brigade zelf gaat overigens niemand naar Oekraïne, het gaat puur om het vaartuig.

Donderdag deed het Ministerie van Buitenlandse Zaken bij Reddingsbrigade Nederland, de overkoepelende bond van alle reddingsbrigades in Nederland, het verzoek om vaartuigen te leveren. Vervolgens is geïnventariseerd welke brigades materieel beschikbaar hadden dat niet is aangemerkt voor de Nationale Reddingsvloot (NRV). Boten die onder de NRV vallen moeten namelijk inzetbaar blijven voor calamiteiten in eigen land, zoals bij de overstroming in 2021 in Limburg.

Verschillende reddingsbrigades, waaronder dus ook de onze, beschikken echter ook over ‘vrije’ reddingsboten. In totaal meer dan 20 reddingsbrigades hebben inmiddels toegezegd een boot te zullen leveren. Volgens voorzitter Roland de Jong werd het besluit om steun toe te zeggen unaniem genomen. “Juist als Zeeuwse reddingsbrigade weten we natuurlijk wat een watersnoodramp betekent. Als er dan een internationaal hulpverzoek wordt gedaan, hoeft niet lang getwijfeld te worden.”

De Middelburgse vlet gaat zondagavond op transport zodat deze begin komende week eerst naar Polen en vervolgens naar Oekraïne vervoerd kan worden. Voor de Van Dixhoornbrigade betekent de toezegging met name dat een tijdje geïmproviseerd moet worden voor wat betreft het materieel. Hiervoor is al samenwerking gezocht met de collega’s van de brigade in Goes. Het ministerie neemt de kosten voor het vervangen van de vlet op zich.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.