Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Oefeningen Arnekade en Veerse Meer (25-05-2023)

Eén persoon met een verbrijzeld been na overreden te zijn door een graafmachine, een ander persoon met hevige brandwonden door een steekvlam en nog een ander met nekletsel door een val van een hoge trap. Zaterdagochtend 6 mei was de Arnekade even het toneel van zware ongevallen, waarbij onze rampenploeg te hulp schoot om deze personen zo snel mogelijk in veiligheid te brengen. Zowel junior- als seniorrampenploegleden namen deel aan deze oefening. Hierbij was een goede samenwerking cruciaal om de slachtoffers zo snel en stabiel mogelijk in veiligheid te brengen. 

's Middags is de Tinn Silver (onze snelle reddingsboot) nog uitgeweken naar het Veerse Meer, waar op open water verder werd geoefend. Ook waren ze nog als eerste ter plaatse bij een echte reddingsactie: er was ter hoogte van Veere namelijk een jacht vast komen te zitten. De bemanning van de reddingboot 'Oranje' van het KNRM-station Veere kwam ook snel ter plaatse, waarna het jacht door de KNRM werd losgetrokken. Hierna kon het jacht weer verder. Foto's van deze reddingsactie en de andere oefeningen vind je in het fotoboek.

Binnenkort komt onze rampenploeg weer in actie tijdens de Havendagen in Middelburg. Van 9-11 juni zijn zij elke dag aanwezig om de veiligheid op en rond het water te waarborgen.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.