Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Meevaren met de reddingsboot (17-04-2023)

Voor even waren het binnenwater en het kanaal in Middelburg het schouwspel van vele reddingen en vaarmanoeuvres. Zo werd er meerdere keren koers gezet naar de binnenhaven en het Arnekanaal waar tientallen 'drenkelingen' uit het water werden gered.

Gelukkig waren de drenkelingen maar reddingspoppen, welke dienden als fictieve slachtoffers. De succesvolle reddingen werden uitgevoerd door onze jeugdleden, die voor even in de schoenen van een echt rampenploeglid konden staan. Afgelopen zaterdag was namelijk de jaarlijkse meevaardag voor de jeugdleden van de vereniging, zij konden met zowel onze snelle boot de Tinn Silver als met de vlet meevaren. En dit was een groot succes: meer dan 30 kinderen hebben kunnen kennismaken met het varend redden.

Nu de zonnige dagen langzaam hun intrede weer doen, nemen de activiteiten van de rampenploeg ook weer toe, zo staan er weer meerdere bewakingen op de planning, zoals bij de Havendagen in Middelburg op 9-11 juni. Maar komende tijd wordt er ook weer volop geoefend, zodat het niveau van de rampenploeg op peil blijft, om ingezet te kunnen worden als dat nodig is.

Foto's van de meevaardag vind je in het fotoboek. Een sfeerimpressie van de meevaardag, gemaakt door Stan:

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.