Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Kaderdag, zoeken naar de zender... (18-03-2023)

Voor onze jeugdleden een oude bekende, voor ons kader angstaanjagend... Het Meesterbrein sloeg weer toe bij onze brigade. Ze had een zender verstopt en of het Clubhuis of het zwembad moest er aan geloven. Onze kaderleden speurden op zaterdagavond 18 maart naar de zender en moesten de code kraken. In 3 teams werd op de fiets gestart middenin de polders ten noorden van Middelburg, elk team probeerde de zender vanaf een andere locatie op te sporen met een bijzonder ingewikkeld apparaatje. Onderweg waren er punten te verdienen met opdrachten en foto's die direct gedeeld konden worden. Een fikse Maartse bui mocht de pret niet drukken, sommigen haalden de regenpakken tevoorschijn, anderen vertrouwden op de kachel in het Clubhuis. Uiteindelijk wisten alle teams de zender te vinden net ten oosten van Sint Laurens. En ook de code werd gekraakt!

Terug in het Clubhuis was het spannend wie nu gewonnen had. De teams die als 1e en 2e bij de zender aankwamen hadden evenveel punten verdiend met de foto's en opdrachten. Het 3e team blonk uit in deze punten. Tijd bleek dan toch alles bepalend en zo was het eerst aangekomen team de winnaar en bleven ook het 2e en 3e team op hun plek steken. Na applaus voor de organisator was het napraten en borrelen!

De Kaderdag is een activiteit waarop het bestuur de vrijwilligers van ons kader bedankt voor hun enthousiaste en belangeloze inzet. Ons kader bestaat uit (hulp)instructeurs, coördinatoren en lesbegeleiders. Maar ook uit de leden van onze rampenploeg, leden van onze commissies en bestuursleden. Zij zetten zich met hart en ziel in voor onze brigade. 

Foto's van onze Kaderdag 2023 vind je hier.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.