Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Eerste bewaking en roeidag voor rampenploegleden (06-03-2023)

De eerste bewaking van het jaar is een feit! Zaterdag 4 maart bewaakten drie rampenploegleden de Ganze Regatta, dit in samenwerking met Reddingsbrigade Goes. Onze rampenploeg was namelijk door de Goese collega's gevraagd om hun vlet te bemannen voor deze roeiwedstrijd.

De Ganze Regatta is een roeiwedstrijd met een afstand van 4,3 km over het Goese Sas. Voor de junioren is er een kortere route van 2 km. De start bevindt zich in de oude haven van Goes en de finish ligt aan de boorden van de Oosterschelde. Dit alles werd dit jaar al voor de 19e keer georganiseerd door RV Scaldis uit Goes.

Voor deze roeiwedstrijd moesten de roeiploegen zich eerst verzamelen in de stadshaven van Goes. Ondanks dat dit erg passen en meten was, ging dit toch zonder ongelukken. De rampenploegleden lagen hier met de vlet om eventueel in te kunnen grijpen. Eén voor één moesten de boten oproeien naar de voorstart om vanaf daar vaart te maken naar de start.

De Goese collega's gingen met hun RIB voor de roeiers uit, onze rampenploegleden gingen met de Goese vlet achter de roeiers aan. Om ook de roeiers daartussen goed in de gaten te houden, waren er twee bikers van Reddingsbrigade Goes, die vanaf de kant een oogje in het zeil hielden. Al met al is alles goed verlopen. Onze rampenploeg kon om 17.45 weer terugkeren naar het clubhuis. Foto's van de bewaking vind je hier.

Roeien
Gelijktijdig met de Ganze Regatta verkozen andere (junior-)rampenploegleden de degelijke houten riemen boven de buitenboordmotor! Zij zijn namelijk met onze vlet naar Veere geroeid. Geen zoemende motor, maar pure spierkracht en samenwerking.

De bemanning bestond uit vijf leden, waarvan één stuurman en vier roeiers. Hierbij was het belangrijk gelijktijdig de slagen te maken. Dat laatste was in het begin lastig, maar na verloop van tijd ging het vanzelf. Na aankomst in de binnenhaven van Veere is er genoten van een welverdiende lunch, waarna de leden weer terugkeerden naar Middelburg. Foto's van het roeien vind je hier.

Lijkt het je leuk om een kijkje te nemen bij onze rampenploeg? Dat kan! Op 15 april kun je namelijk meevaren met onze reddingsboten! Binnenkort kun je jezelf hiervoor aanmelden.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.