Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Allemaal ijsredders! (28-01-2023)

Onze lessen op vrijdag 27 en zaterdag 28 januari waren anders dan normaal. Ondanks de mildere winters kan er natuurlijk nog wel eens ijs liggen en geschaatst worden. Dus stonden de lessen in het teken van wakzwemmen!

Op vrijdag leerden onze zwemmend redders, lifesavers, de vereniging RVV en zelfs een groep politieagenten in opleiding hoe het is om jezelf te redden uit een bijt, iemand te redden uit een wak of om onder het ijs op zoek te gaan naar de wakken. Ook leerden ze zich voortbewegen met ijsprikkers op het ijs en leerden ze diverse reddingen met hulpmiddelen. Ook diverse papa's en mama's deden fanatiek mee. Onder het 'ijs' zwemmen was best spannend en gelukkig waren er 2 duikers voor de veiligheid die ook prachtige foto's maakten! De foto's worden de komende tijd aangevuld, maar een eerste impressie van de vrijdag vind je hier.

Zaterdag was het de beurt aan onze junior redders met papa's en mama's. Zelfs Omroep Zeeland was van de partij! De eerste impressie van de zaterdag vind je hier.

Uiteindelijk kregen alle redders een heus diploma ijsredder! En zo ons eerste diploma van 2023.

Heeft u foto's gemaakt en wilt u deze delen? Mail ze dan naar info@vandixhoornbrigade.nl.

 

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.