Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Pietenkunsten op zaterdagochtend! (03-12-2022)

Eindelijk was het dan zover. Nadat de Sint en zijn Pieten op 12 november in Middelburg in de haven aan land kwamen bezochten 5 Pieten op zaterdag 3 december ons in het bad! Het werd een feestje! Als Paard-O-Zo-Snel over het dak rennen, met pakjes over het dak rennen (en onderweg kwam je het paard tegen...), torens van pakjes bouwen, met de stoomboot varen en pakjes in de schoorsteen mikken. De Pieten wisten niet wat ze zagen!!! Uiteraard gaan ze nu de Sint vertellen hoe goed wij dit kunnen en wie weet mogen we volgend jaar wel meehelpen met het bezorgen van de pakjes. De Pieten hadden nog een wat lekkers meegenomen en daarna namen ze afscheid. Tot volgend jaar!

Foto's van de ochtend vind je hier.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.