Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Een echte zoektocht in het donker! (26-11-2022)

Op zaterdagavond 26 november stond de dropping gepland. In totaal 7 teams verzamelden zich in het Clubhuis rond 17.30 uur en daarna werden alle groepen gedropt op Walcheren in een ring rond Vlissingen. Met vragen middels de portofoon en middels een app met afstanden was het zoeken naar de geheime basis waar de CP zat. Onderweg werden de groepen bevoorraad met koffie, warme chocomel en siroop. Op de geheime basis en in de volgauto's steeg de spanning toen het bereik van de portofoons niet altijd toereikend bleek en de app ook nog eens een klein half uur dienst weigerde. Gelukkig kon dat onze speurneuzen niet tegenhouden. Team 7 met de allerjongsten wist als eerste de basis te bereiken, op de voet gevolgd door team 2. Daarna kwamen al snel de andere teams terug naar het Clubhuis. En die geheime basis? Dat was de woning van één van onze instructeurs in Vlissingen. Foto's bij plaatsnaamborden en originele Zeeuwse producten leverden extra punten op.

Moe maar voldaan konden thuis de benen omhoog! Nagenieten kun je in ons fotoalbum. Daar zie je ook dat alle teams flink wat bonuspunten wisten te vergaren. Zo waren uiteindelijk alle 7 teams winnaars!

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.