Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Intocht Sinterklaas: Schoen te water en kinderen kwijt (14-11-2022)

Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer zover: na drie jaar bracht de pakjesboot Sinterklaas weer naar Middelburg bij een mooi najaarszonnetje. Rond 13.30 uur zette Sinterklaas met zijn Pieten voet aan wal in Middelburg, waar zij welkom werden geheten door burgemeester Harald Bergmann en honderden kinderen. Hierna ging de intocht met Sinterklaas op een koets en zijn gevolg verder door de binnenstad, op weg naar de Markt. 

Ook onze brigade was deze dag weer actief: Vooraf aan de intocht zijn met onze (junior)rampenploeg een aantal kleinschalige oefeningen verricht, om zo te werken aan teambuilding en meer ervaring te krijgen met het varend redden. Tijdens dit grootse feest waren we aanwezig om de veiligheid op en rond het water te waarborgen. Tijdens de aankomst van Sinterklaas rond de Punt, maar ook tijdens het lopen richting de Dam, vanwege het water langs de Dwarskaai. In totaal waren er 31 zowel junior- als rampenploegleden van onze brigade die hierbij hielpen.

Tijdens de bewaking zijn onze leden een aantal keer ingezet toen tot vier keer toe ouders/verzorgers hun kind kwijt waren. Twee keer schoten we te hulp toen een kind zijn ouders/verzorgers was kwijtgeraakt. Gelukkig konden alle kinderen al snel weer herenigd worden met hun ouders. Verder visten we tijdens de intocht met onze vlet een schoen uit het water die naar beneden was gevallen toen een kind bij één van de bruggen stond te wachten op de Sint. Onze snelle reddingboot Tinn Silver heeft daarnaast nog geassisteerd bij het wegvaren van de pakjesboot uit de haven. Door de voorkant van de pakjesboot te duwen kon de pakjesboot toch in de kleine haven keren. Al met al een geslaagde inzet dus!

En nu maar hopen dat de Pieten op 3 december onze brigade met een bezoek vereren in het zwembad!

Foto's van de oefening vind je hier, de foto's van de intocht staan hier.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.