Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Gezellige brigadere√ľnie (10-10-2022)

Omdat de brigade dit jaar 50 jaar bestaat was er op zaterdag een reünie voor alle (oud-)leden van onze brigade. Deze werd gehouden op een sfeervolle locatie, de Oostkerk in Middelburg. Het was een feest van herkenning en een avond vol herinneringen! Ook waren er 3 optredens die herinnerden aan de playbackshows uit de goeie ouwe tijd. 

Loco-burgemeester Jeroen Louws sprak mooie woorden en had een verrassing voor de leden van onze rampenploeg. Voor hun inzet in de zomer van 2021 in Limburg kregen ze een waarderingspenning. 

Al met al een geweldige reünie! Op naar het 75-jarig jubileum! Foto's van de avond vind je hier.

 

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.