Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Brigade helpt omgeslagen roeiers (30-09-2022)

Afgelopen zaterdag bewaakte onze rampenploeg de Abeelenrace: een jaarlijkse roeiwedstrijd in het Kanaal door Walcheren. In totaal 48 skiffs (roeiboten) namen dit jaar deel aan de wedstrijd, met daarin één of meerdere roeiers, welke een afstand van 2,5 tot 5 km moesten afleggen tussen de Keersluisbrug in Vlissingen en de Schroebrug in Middelburg.

Twee keer moest de rampenploeg in actie komen. Aan het begin had namelijk een roeier hulp nodig toen deze net voor de start met zijn skiff omsloeg. De bemanning van onze snelle reddingboot Tinn Silver heeft de roeier geholpen om weer aan boord te komen, waarna deze toch nog kon deelnemen aan de wedstrijd. Helemaal aan het einde van de wedstrijd kwam een oproep van de aanwezige EHBO'ers dat een aantal skiffs met elkaar in botsing was gekomen. Door de botsing was één skiff omgeslagen en volgens de EHBO'ers hadden de inzittenden hulp nodig. Dit keer schoot onze vlet te hulp. Een rampenploeglid in overlevingspak is te water gegaan om de personen snel te kunnen bereiken. Uiteindelijk zijn de personen aan de kant uit het water gekomen. Vervolgens zijn zij opgevangen door de gereedstaande EHBO'ers. De omgeslagen skiff is met de vlet teruggebracht naar de roeivereniging.

Nu de zonnige zomerse dagen langzaam plaats maken voor regen en kou, komt ook het bewakingsseizoen van onze rampenploeg weer ten einde. Dat betekent echter niet dat de leden stil zitten, want in deze periode zal er nog volop geoefend worden om de junior en senior rampenploegleden op niveau te houden voor eventuele inzetten of bewakingen. De laatste bewaking die dit jaar gepland staat, is de intocht van Sinterklaas op 12 november in Middelburg. Bij dit grote evenement zijn veel mensen nodig, zowel op de kant als op het water. Daarom kan iedereen die zwemt vanaf Zwemmend Redder 2 (vrijdag het 2e uur) zich binnenkort opgeven om mee te helpen.

De foto's van de bewaking vind je in het fotoboek.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.