Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Dixhoorndollars en dealtjes! (25-09-2022)

Op zaterdag 24 september werd er volop in goud en zilver gehandeld. Ons Clubhuis was omgetoverd tot een heuse bank waar Dixhoorndollars opgenomen konden worden. In totaal 6 kartels gingen de uitdaging aan om met 50.000 Dixhoorndollars te gaan handelen in goud en zilver!

De kartels verhandelden goud en zilver met de bank, de veerman, de smokkelaar en natuurlijk in het café aan de haven. Met de portofoons zochten de kartels contact met elkaar, met de bank, de cafébaas, de smokkelaar en de veerboot. Maar de meest gestelde vraag door de portofoons was "Wie weet waar het Meesterbrein zit?". Want als je haar tegen het lijf liep werd je figuurlijk uitgekleed! Zij stal namelijk de meeste bezittingen... En het Meesterbrein was niet alleen, ze had haar handlangers op pad gestuurd! Zo waren er de duo's 'de stuiterboeven', de 'pettenboeven' en de 'snorkelboeven'. Net als de smokkelaar zwierven de boeven door de steegjes en ook zij bezorgden de kartels nachtmerries.

Uiteindelijk wist kartel 4 bijna 3 miljoen Dixhoorndollars in de kluis te krijgen. Maar ook de andere kartels boekten flinke winsten! De smokkelaar ging met een zak goud en zilver huiswaarts, de veerboot voer naar onbekende bestemming en in het café beraamden het Meesterbrein met handlangers nieuwe plannen. Wie weet is de butler er volgend jaar bij!? Wordt vast vervolgd!

De foto's van het spannende Kartel- en Handelsspel vind je hier.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.