Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Brigadekamp: Leuk en leerzaam (12-09-2022)

Het allereerste brigadekamp zit erop! Zaterdag kwamen we (ietwat verlaat vanwege de vele regen) aan bij het 'Basecamp' op het terrein van Kanoa bij Arnemuiden. Vanaf de kamplocatie konden we eenvoudig het Veerse Meer op en dat deden we dan ook veelvuldig nadat de zon wat meer was doorgebroken.

Door middel van een speurtocht langs verschillende boeien verkenden we het Veerse Meer en samen met de bemanning van de KNRM-reddingboot Oranje van het station Veere deden we nog een oefening 'man over boord'. Met onze Tinn Silver en de vlet deden we verschillende kleinere oefeningen met als hoogtepunt een echte nachtoefening rondom het Fletcher hotel. Na afloop van deze oefening werd het kampvuur aangestoken.

's Ochtends gingen we na het ontbijt het bos in om het spel te doen dat Vera voor ons in petto had. Hierna gingen we opnieuw het water op om rondom de trailerhelling van De Piet verschillende kleine oefeningen te doen. Wat doe je met een onrustig of bezorgd slachtoffer en hoe haal je een gewonde weg dit op een lastige locatie ligt? Het kwam allemaal voorbij. Al met al dus een erg leuk en leerzaam kamp dat zeker voor herhaling vatbaar is!

De eerste foto's staan inmiddels in het fotoboek.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.