Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Bewaking Kanaalrace (08-09-2022)

Afgelopen zondag bewaakte onze rampenploeg de Kanaalrace. Met onze vlet en Tinn Silver werd vanaf het water toezicht gehouden op de zwemmers in het water. Een aantal keer moest er ingegrepen worden. Zo is iemand die last had van haar schouder uit de wedstrijd gehaald. Ook is een zwemmer die bekend was met astmatische klachten bij de finish naar de kant begeleid. Er ontstond nog lichte paniek toen gemeld werd dat er een zwemmer werd vermist maar gelukkig bleek deze een cap met een ander nummer te dragen, waardoor alles weer tot een goed einde is gekomen. 

De Kanaalrace is een jaarlijks terugkerende zwemwedstrijd in het Kanaal door Walcheren, ter hoogte van het NS-station Vlissingen-Souburg. Het was de 50e keer dat het evenement georganiseerd werd. Dit jaar waren er 282 deelnemers van 54 verenigingen uit het hele land, die een afstand tussen de 250 en 3.000 meter zwommen. Voor onze rampenploeg is dit één van de vaste bewakingen in het jaar. Datzelfe geldt ook voor de Abeelenrace, een roeiwedstrijd die dit jaar wordt gehouden op zaterdag 24 september. Ook dit jaar zullen wij hierbij aanwezig zijn voor toezicht op het water.

Bekijk de foto's in het fotoboek!

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.