Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Vrijwilligers in zonnetje en jubileumboek (07-03-2012)


» Chris Simons (l) overhandigt het boekje aan Kees Schoof (r). 

Tijdens onze Algemene Ledenvergadering woensdagavond
is het boekje ter ere van ons 40-jarig jubileum officieel gepresenteerd.
 
Het boekje is gemaakt door Kees en Roland de Jong en
bevat verhalen van diverse leden. Het boekje is samen-gesteld aan de hand van interviews. Kees en Roland
stelden in totaal veertien mensen de vraag hoe zij destijds
bij de vereniging zijn beland, waarom ze nog steeds lid zijn
en wat de club voor hen betekent.
 
De vragen werden voorgelegd aan diverse leden uit het kader van de club, maar ook aan het jongste (6 jaar) lid van de brigade en het oudste en tevens erelid van 84 jaar oud. Het boekje geeft een goed beeld van de ontwikkelingen die de brigade heeft doorgemaakt.

Wisselingen
Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd ook afscheid genomen van enkele bestuursleden. Ingrid Hillemans trad af als secretaris. Deze functie is nog niet opgevuld. Leonieke de Jong droeg haar taak als voorzitter van de Evenementen Commissie (EC) over aan Mark van Ingen en Kees de Jong stopt als voorzitter van de Technische Commissie. Roland de Jong volgt hem op.
 
Kees de Jong kreeg vanwege zijn jarenlange trouwe inzet voor de brigade het lidmaatschap van verdienste toegekend. Kees was jarenlang coördinator op de zaterdagochtend en was bovendien ook lange tijd voorzitter van de Technische Commissie (TC).

Alle bovengenoemde oud-bestuursleden kregen vanavond een bloemetje. Ook enkele andere leden werden in het zonnetje gezet. Kees Schoof werd als mede-oprichter geëerd en zijn zoon Ron kreeg een bloemetje als dank voor zijn inzet en lidmaatschap sinds de oprichting van de club veertig jaar geleden.

Chris Simons kreeg ook een bloemetje als dank voor zijn jarenlange inzet. Ook Judith Jilesen kreeg een bloemetje. Zij heeft de jubileumdag die zaterdag plaatsvindt mede georganiseerd.
 
Het boekje
Leden krijgen het boekje tijdens de jubileumdag zaterdag 10 maart. Het boekje downloaden kan ook: klik op deze link om het boekje (alvast) te bekijken!

Foto's van het uitreiken van de bloemetjes en de overhandiging van het eerste jubileumboekje kun je hier bekijken.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.