Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Bewaking Vlissingen Maritiem (22-07-2022)

Waar het 'seizoen' in het zwembad nu helemaal stil ligt vanwege de vakantie, is dat voor de Commissie Bewakingen en Rampenbestrijding (CBR) eigenlijk nog maar net begonnen. De CBR regelt zoals de naam al zegt namelijk niet alleen dat we een rampenploeg hebben die 24/7, 365 dagen per jaar inzetbaar is bij grootschalige calamiteiten op en rond het water, de commissie verzorgt ook de bewakingen bij evenementen.

Deze week bewaakten wij het evenement Vlissingen Maritiem, oftewel: 'Sail' Vlissingen. Tijdens dit evenement meerde een authentieke zeilvloot bestaande uit zogeheten tall ships aan in Vlissingen. Met onze reddingboot Tinn Silver - die stiekem toch wel wat in het niets verdwijnt naast zo'n prachtig groot zeilschip - waren we paraat om in te grijpen bij eventuele calamiteiten.

De komende tijd staan nog verschillende bewakingen op het programma. Zelf ook eens meehelpen tijdens zo'n bewaking? Mail naar cbr@vandixhoornbrigade.nl.

Meer foto's van de bewaking vind je hier.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.