Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Meevaardag weer groot succes (16-07-2022)

Een mooiere dag konden we ons niet wensen: veel zon, niet té heet en een lekker briesje. De meevaardag was mede dankzij het weer een groot succes. Ruim dertig van onze jeugdleden gingen deze keer mee met onze reddingsboot Tinn Silver om kennis te maken met het varend redden. We gingen via het Kanaal door Walcheren richting de Arnebrug en deden daar vervolgens wat eenvoudige oefeningen.

Heb je deze meevaardag gemist en had je er graag bij willen zijn? Volgend voorjaar komt er sowieso een herkansing. Bovendien gaan we ook weer volop oefenen komend seizoen dus ben je 12 jaar of ouder en heb je interesse om daaraan eens mee te doen, stuur dan gerust een e-mail naar cbr@vandixhoornbrigade.nl. Bartel, Erwin, Mark en Leonard horen graag van je!

Foto's van de meevaardag vind je hier.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.