Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Meer dan 90 geslaagden bij de examens (02-07-2022)

Sinds deze week hebben we er weer een heleboel Junior Redders, Zwemmend Redders en LifeSavers bij. We deden namelijk examen en met succes want we mochten bijna 90 diploma’s uitreiken bovenop de drie brigadediploma’s die vorige week al werden afgenomen. Meer dan 90 in totaal dus en al met al het grootste brigade-examen dit jaar in de hele provincie! En gelukkig met een mooi resultaat want van alle kandidaten zijn er slechts twee gezakt. Deze redders kunnen in het najaar herexamen doen en stromen voor nu gewoon door met hun eigen groep.

Volgende week is het ook nog zwemmen. Voor de vrijdagavond geldt dat iedereen welkom is vanaf 18.00 uur want er is deze avond een speciaal programma. De zaterdag krijgt tussen 08.00 en 09.00 een speciale spetterles. Hierna is het trouwens jeugdstranddag. Nog niet opgegeven? Doe dat dan dit weekend nog! En als je toch bezig bent met aanmelden: op zaterdag 16 juli is er weer een meevaardag. Alle informatie daarover en de aanmeldlink vind je hier. Tot slot: De indeling voor het nieuwe seizoen vind je hier. Heb je hierover nog vragen, laat het gerust weten. Volgend seizoen starten we weer met zwemmen op vrijdag 16 en zaterdag 17 september.

Hier vind je alle foto's van de examens. Heb je zelf nog foto's? Stuur ze op via info@vandixhoornbrigade.nl.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.