Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: In de race voor ‘Reddingsbrigade van het jaar’ (14-05-2022)

Foto: In 2006 wonnen we en werden we 'Brigade van het jaar 2005'.

Onze reddingsbrigade maakt kans op de titel ‘Reddingsbrigade van het jaar 2021’. Onze vereniging is in de race voor de titel vanwege de forse ledengroei die wij de afgelopen tijd hebben gerealiseerd. Op 21 mei wordt duidelijk of wij de titel ook daadwerkelijk in de wacht slepen.

De verkiezing voor reddingsbrigade van het jaar vindt plaats nadat uit het hele land inzendingen worden gedaan. Naast onze brigade zijn sowieso ook de brigades uit Dordrecht, Heemskerk, Houten, Roermond en Vianen genomineerd. De Van Dixhoornbrigade is genomineerd omdat de vereniging in de afgelopen tijd met 30 procent in ledental is gegroeid. Dit met name dankzij een stevige promotie. Lifeguards van onze brigade zijn bovendien in juli 2021 actief geweest bij de hoogwaterramp in Limburg, waarna de vereniging veel in het nieuws was. Door bijzondere initiatieven bleven de leden ook tijdens de coronacrisis nog met elkaar in contact. Al met al goed voor een flinke ledengroei.

Het is overigens niet de eerste keer dat onze brigade werd ingezonden voor brigade van het jaar. In 1994, 2011 en 2013 werden we ook genomineerd. Toen ging de prijs echter aan ons voorbij. In mei 2006 werd de brigade wel beloond. Toen kregen we de titel 'Brigade van het jaar 2005', onder meer vanwege onze inspanningen om tot een junior rampenploeg te komen om zo de doorstroom naar de senioren rampenploeg te vergemakkelijken.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.