Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Paasfeest in het water? (16-04-2022)

Na de laatste editie van 2019 (!) was het eindelijk weer tijd voor Paaszwemmen! Het bad lag vol "eieren" en als eerste proef gingen onze Paaskuikens met hun zelfgekozen drijvende ei aan het werk. Duwen, op de rug, onder water, wat je al niet met een Paasei kunt doen!

Daarna volgde de verdeling in groepen. Zo was er tweemaal het spel "Paaseierenroof" waarbij 2 kippen hun eieren en hok fanatiek bewaakten. Wie wist de meeste eieren te bemachtigen? Of wat te denken van Paashaastikkertje, met je zwemvest aan getikt worden door de Paashaas en in de HELP-houding (als een Paasei) liggen tot iemand je wist te bevrijden. Verder werd het gouden Paasei rond de graspol fanatiek doorgegeven en verborgen. In het ondiepe moesten Paaseieren gezocht worden en van deze eieren moest één reusachtig Paasei worden gemaakt!

Aan het eind wachtte natuurlijk een heerlijk zakje Paaseitjes op onze Paaskuikens! Fijne Paasdagen! Volgende week zwemmen we gewoon, dus tot volgende week! Was je er niet bij of wil je zien wat we allemaal beleefd hebben? De foto's vind je in ons fotoboek.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.