Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Leo Wolterman benoemd tot ere-voorzitter (09-03-2022)

Leo Wolterman (53) is woensdagavond benoemd tot ere-voorzitter van de Middelburgse reddingsbrigade. Wolterman nam na maar liefst 30 jaar afscheid als voorzitter van de Van Dixhoornbrigade. De brigade is ook twee nieuwe leden van verdienste rijker.

Leo was zelf 7 jaar oud toen hij lid werd van de brigade, vanaf zijn 13e liep hij strandwacht en twee jaar later gaf hij les in het zwembad. Al snel speelde de Middelburger een prominente rol binnen de vereniging en in 1992 werd hij zelfs voorzitter van de club. De reddingsbrigade bezorgde Leo ook de liefde van zijn leven: Wendy. Toen de twee trouwden, stond voor het stadhuis een reddingsboot met daarin een hoop jeugdleden van de brigade.

Na 30 jaar vond Leo het tijd om het voorzitterschap over te dragen. Woensdagavond werd Roland de Jong (35) tijdens de Algemene Ledenvergadering gekozen als nieuwe voorzitter. De brigade liet Leo’s afscheid als voorzitter - hij blijft nog wel actief binnen de vereniging - niet onopgemerkt voorbijgaan. Na voordracht door het bestuur werd door de leden ingestemd met het benoemen van Leo tot ere-voorzitter. In maart 2017 kreeg hij vanwege al zijn werkzaamheden voor de brigade al een Koninklijke Onderscheiding.

Leden van verdienste
Tijdens de Algemene Ledenvergadering werden ook Marieke Dominicus-De Rooij en Desmond van de Woestijne benoemd tot lid van verdienste. Marieke is al vele jaren instructeur en examinator. Ze is daarnaast al geruime tijd secretaris in het brigadebestuur en vervult die functie sinds 2022 ook in de Technische Commissie. Marieke is ook lid van de rampenploeg. Desmond is al geruime tijd bij de brigade actief als instructeur. Hij zet zich daarnaast regelmatig in bij evenementen door het licht en geluid te verzorgen. Verder is hij lid van de rampenploeg en heeft hij al vele evenementen op en rond het water bewaakt.

Meer over onze leden van verdienste en ereleden vind je hier.
De foto's van de ALV vind je inmiddels in het fotoboek.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.