Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Update coronaregels (25-01-2022) (25-01-2022)

Gelukkig hadden premier Rutte en minister Kuipers vanavond weer goed nieuws: meer versoepelingen. Wij konden natuurlijk al zwemmen, maar er lijkt (op termijn) ook weer meer ruimte te komen voor activiteiten van de Evenementen Commissie (EC). We blijven natuurlijk wel te maken houden met allerlei regels.

Op dit moment wordt weer gewerkt aan een nieuw protocol voor in het zwembad dus nog niet alles is 100% duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat voor sportaccomodaties publiek weer (beperkt) is toegestaan. Tijdens onze lessen kunnen we echter nog altijd geen ouders toelaten. Als zij op de bankjes zitten, moeten ze immers 1,5 meter afstand houden. De ruimte is hiervoor helaas te beperkt. Wel mogen ouders van introducees vanaf nu weer meekomen tijdens de proeflessen. Ouders zijn normaal gesproken natuurlijk juist van harte welkom om de voortgang van hun kinderen met eigen ogen te zien dus hopelijk volgt binnenkort een verdere versoepeling.

Dit bericht zal worden aangevuld als het nieuwe protocol voor de zwembaden gepubliceerd is.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.