Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Stand van zaken i.v.m. de lockdown (update) (13-01-2022)

Update vrijdag 14 januari: Eerder deze week meldden we het al maar ondanks het positieve nieuws over de binnensport tijdens de coronapersconferentie kunnen we sowieso morgen (zaterdag 15 januari) nog NIET zwemmen. Zie de uitleg hieronder. Verdere informatie volgt later als de exacte uitwerking voor de zwembaden bekend is.

 

Bericht 13 januari: Op vrijdag 14 en zaterdag 15 januari is het in verband met de door de overheid afgekondigde lockdown helaas geen zwemmen. Op vrijdag 14 januari mag sowieso nog niet gezwommen worden, maar mocht tijdens de persconferentie van vrijdag 14 januari blijken dat zwembaden weer (deels) open mogen, dan is dit helaas sowieso te kort dag voor het Vrijburgbad om ons zaterdagochtend al toe te kunnen laten.

Naar aanleiding van de persconferentie zal een digitale nieuwsbrief volgen met meer informatie over het zwemmen de komende tijd en andere activiteiten voor onze leden. Heb je nog vragen? Stel ze gerust, klik hier voor onze contactgegevens.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.