Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Sinterklaasfeest in het zwembad (04-12-2021)

Zaterdagochtend hadden we maar liefst vier Pieten op bezoek in het zwembad. De Pieten hielpen ons met leuke spelletjes. We deden Pietengym, maar dan in het water! Na afloop hadden de Pieten nog een leuke verrassing voor ons: pepernoten en een lekkere chocoladeletter.

Nadat we hadden gezongen - volgens Piet moesten we nog wel een beetje wakker worden - verdeelden we ons in 5 groepen. We renden over daken als Ozosnel maar dan op een mat in het water. Vanaf de andere kant kwam een andere groep, zij waren Pieten op de daken met pakjes. Als dat maar goed ging...

Verderop zaten we op Ozosnel en maakten een heuse pakjestoren. De stoomboten zaten zonder kolen en al peddelend probeerden we pakjes te bezorgen. En we moesten pakjes in de schoorsteen gooien vanaf de lage duikplank. Met in totaal 5 groepen volgende we dit spellencircuit van 5 spellen, onder toeziend oog van de Pieten en met vrolijke Sinterklaasmuziek van DJ Desmond.

Veel te snel namen de Pieten afscheid en na het vrij zwemmen keerden we moe maar voldaan huiswaarts. Fijne Pakjesavond! Foto's vind je in het fotoboek!

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.