Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Coronamaatregelen per 28 november (update) (28-11-2021)

Laatste update 02-12-2021, 15:54 uur

Aanvulling: In de nieuwsbrief hebben jullie het al kunnen lezen maar nog even voor de duidelijkheid: het bestuur heeft besloten de vrijdagavondlessen niet te verzetten. Er is dus gedurende de ‘avondlockdown’ GEEN les/training op vrijdag en dus ook niet op een ander moment.

Het eindejaarszwemmen gaat helaas ook niet door. Wel proberen we op een later moment eenzelfde soort evenement te organiseren. Later meer hierover! Let op: Vanwege het vervallen van de eindejaarszwemavond is er WEL zwemmen op zaterdag 18 december.

Dank voor jullie begrip en hopelijk blijven jullie allemaal in goede gezondheid!

---

Sinds zondag 28 november 2021 gelden weer aanvullende coronamaatregelen vanuit de Rijksoverheid. Deze hebben ook invloed op onze lessen want na 17.00 uur moeten ook zwembaden gesloten zijn. Onze lessen op de vrijdagavonden komen hiermee vooralsnog te vervallen. Wij buigen ons op dit moment over de vraag of er wellicht op een ander moment getraind kan worden. Goed om te vermelden is dat wij hierbij ook afhankelijk zijn van het zwembad (wanneer is er badwater beschikbaar?) en de inzetbaarheid van onze instructeurs. Daarnaast willen we natuurlijk verdere verspreiding van het coronavirus ook niet in de hand werken. Kortom: allemaal zaken die we moeten zorgvuldig moeten onderzoeken en afwegen.

Verder zijn wij momenteel nog aan het bekijken wat het nieuwe landelijke protocol voor de zwembadbranche precies betekent voor onze situatie. Sinds zondag 28 november 2021 geldt namelijk ook een beperking van het aantal personen dat zich tegelijkertijd in het bad mag bevinden. De exacte uitwerking hiervan voor de situatie in het Vrijburgbad is nog niet duidelijk. De informatie op deze pagina zal dan ook zeker nog worden aangevuld. Wanneer er meer bekend is, communiceren wij uiteraard ook verder via onze Facebookpagina en de digitale nieuwsbrief.

Voor de zaterdagochtend geldt overigens dat nog wel gezwommen wordt. Wel is er geen publiek welkom en moet worden gewerkt met coronatoegangsbewijzen voor iedereen vanaf 18 jaar oud. Zie hiervoor de vorige corona-update.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.