Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Brigade viert volgend jaar haar 50-jarig jubileum (05-11-2021)

Komend jaar bestaat onze brigade 50 jaar. Onze vereniging is namelijk opgericht in maart 1972 en komend voorjaar bestaat de brigade dus precies 50 jaar. Reden natuurlijk voor een feestje! Om deze reden is sinds gisteren een speciale Facebookgroep actief. Ben jij lid (geweest) van onze brigade, meld je dan aan om op de hoogte gehouden te worden van de activiteiten en om nu al ervaringen te delen. Natuurlijk informeren we onze huidige leden later ook nog via onze digitale nieuwsbrief en social media-kanalen over alle festiviteiten.
 
De speciale Facebookgroep vind je via: https://www.facebook.com/groups/1580042432340179

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.