Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Jeugdleden maken kennis met varend redden (16-10-2021)

Onze jeugdleden hebben zaterdag 16 oktober kennisgemaakt met het werk van de rampenploeg van de vereniging. Bij de onze brigade zwemmen kinderen vanaf een jaar of zes voor landelijk erkende diploma's zwemmend redden. Als ze twaalf jaar oud zijn, kunnen ze voorzichtig kennismaken met het 'echte werk'. De tieners kunnen dan namelijk lid worden van de minioren-rampenploeg van de club om uiteindelijk via de juniorenploeg door te stromen naar de senioren rampenploeg. Leden vanaf 21 jaar kunnen vanuit die ploeg worden ingezet bij grootschalige calamiteiten op en rond het water zoals de overstroming deze zomer in Limburg. Hier werden Middelburgse redders ook daadwerkelijk ingezet.

Om ook de jongere leden al bij het werk van de rampenploeg te betrekken werden zij zaterdag in kleine groepjes getrakteerd op een vaartocht door de Middelburgse jachthaven en over het Kanaal door Walcheren. Ook kregen ze uitleg over het reddingswerk en was er gelegenheid om in de haven te oefenen met het redden middels een reddingsklos, touw of werpzak. Dit alles natuurlijk met als doel om nu al interesse te kweken voor de seniorenploeg zodat de brigade over vijf tot tien jaar ook nog altijd over voldoende rampenploegleden beschikt.

Voor de veertig deelnemende kinderen was de dag nu in ieder geval al een groot succes. Wie zelf lid wil worden van de reddingsbrigade vind hier meer informatie.

Meer foto's vind je in het fotoboek.

Bekijk hier de video:

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.