Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Goud, zilver en Dixhoorndollars! (10-10-2021)

Op zaterdag 9 oktober werd er volop in goud en zilver gehandeld. Ons Clubhuis was omgetoverd tot een heuse bank waar Dixhoorndollars opgenomen konden worden. In totaal 8 kartels gingen de uitdaging aan om met 50.000 Dixhoorndollars te gaan handelen in goud en zilver!

Er kon gehandeld worden bij de bank, maar onderweg lag er op De Punt een louche café met kroegbaas waar onder het genot van een drankje volop gehandeld kon worden. Door de duistere steegjes rond de Kuiperspoort dwaalde een smokkelaar rond en ook met hem kon handel worden gedreven. Tot slot was er de veerman waar goud en zilver mee geruild kon worden. Alleen... de in- en verkoopprijzen wisselden nogal. En in het gebied dwaalden 6 handlangers van het Meesterbrein rond. Deze stalen goud, zilver of Dixhoorndollars.

Met de portofoons zochten de kartels contact met elkaar, met de bank, de kroegbaas, de smokkelaar en de veerboot. Maar de meest gestelde vraag door de portofoons was "Wie weet waar het Meesterbrein zit?". Want als je haar tegen het lijf liep werd je figuurlijk uitgekleed! Zij stal namelijk de meeste bezittingen...

De duisternis viel langzaam over Middelburg en de spanning werd sommige kartels bijna te veel. Zeker toen er ook nog echte vleermuizen rondvlogen! Gelukkig hadden de kartels zaklampen bij. Veel te snel kondigde de bank de sluitingstijd aan, de kartels haasten zich terug om al hun zuurverdiende geld in hun kluis te storten.

Uiteraard gaf dit een eindscore waarbij kartel 8 maar liefst 11.515.000 Dixhoorndollars wist te verdienen... Maar ook de andere kartels wisten winst te maken! De kroegbaas gaf nog een laatste rondje in het Clubhuis en de smokkelaar trok zich terug in de steegjes. En het Meesterbrein en haar handlangers? Zij kaapten de veerboot en telden hun buit terwijl ze naar onbekende bestemming voeren... Wordt vast vervolgd!

De foto's van het spannende Kartel- en Handelsspel vind je hier.

De Evenementencommissie (EC)
De EC bestaat uit een aantal leden van ons kader en één ouder die zich enthousiast en vrijwillig inzetten om leuke evenementen te bedenken en te organiseren gedurende het seizoen. Hulp is altijd welkom! Interesse om ook mee te doen? Neem dan contact op met de EC via de mail ec@vandixhoornbrigade.nl of spreek ons aan in het zwembad.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.