Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Eerste bewakingen na corona (30-09-2021)

Click to view full size image

Na ruim anderhalf jaar mochten onze boten eindelijk weer eens gebruikt worden waarvoor wij ze hebben. Op zondag 5 september kon namelijk eindelijk de kanaalrace weer doorgaan. Dit is een zwemwedstrijd die in het kanaal gezwommen wordt tussen de Souburgse draaibrug en de Sloebrug in Vlissingen. Hierbij hebben wij de bewaking op het water verzorgd met onze snelle boot (Tinn Silver).

Afgelopen zaterdag mochten we wederom een bewaking doen bij een evenement op het Kanaal door Walcheren. Ditmaal was het de jaarlijkse roeiwedstrijd van roeivereniging de Honte uit Middelburg. De afstand van 5km werd afgelegd van de Vlissingse Keersluisbrug tot net voor de Schroebrug in Middelburg. Voor deze bewaking zijn zowel onze snelle boot als een vlet ingezet. We zijn blij dat onze boten eindelijk weer eens het water op konden.

Wil jij nou ook helpen bij het bewaken van evenementen als deze? Vanaf 12 jaar kun je lid worden van onze minioren/junioren-rampenploeg. Meer weten? Stuur een e-mail!

Meer foto's van de bewakingen vind je in het fotoboek.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.