Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Het nieuwe seizoen gaat weer van start! (10-09-2021)

Deze week starten onze lessen weer. Wil je komen proefzwemmen? Scroll dan iets naar beneden.

Voor onze huidige leden de volgende informatie:

- Onze trainingstijden zijn weer als normaal (dus voor corona). Op zaterdag zwemmen we van 08.00 tot 09.00 uur en op vrijdag zwemmen we van 18.00 tot 19.00 uur (eerste uur), van 19.00 uur tot 20.00 uur (2e uur) en vanaf 20.00 uur (3e uur). Het ouderzwemmen op de zaterdagochtend is ook gewoon weer een heel uur.
- Vanwege corona vragen we je nog wel om niet eerder dan 5 minuten van tevoren naar binnen te gaan. Je mag ook nog niet in de hal wachten (ook niet bij regen).
- Ouders van proefzwemmers mogen twee lessen meekijken vanaf de kant. Overig publiek is helaas nog niet welkom omdat we voor hen de 1,5 meter afstand niet kunnen garanderen (wat wel een vereiste is).
- In het zwembad is geen looproute meer. Kluisjes en douches zijn open. Wel is het verzoek om slechts kort te douchen (haren wassen mag wel). Omkleden doen we weer in de grote kleedkamers. Wie 18+ is, moet hierbij wel 1,5 meter afstand houden (onderling en tot iedereen vanaf 13 jaar). Voel je je niet prettig bij omkleden in de grote kleedkamer, dan doe je dit in een klein hokje. Voor ouders op de zaterdag geldt: Waar mogelijk niet mee de grote kleedkamer (vanwege de afstand) of helpen met omkleden in een klein hokje.
- Ben je 18 jaar of ouder? Dan moet je als je niet in het water bent 1,5 meter afstand houden. Tijdens het zwemmen zelf hoeft dit dus niet.
- Uiteraard geldt nog steeds: Bij klachten blijf thuis en doe de gezondheidscheck.
- Zwemmen met extra kleding doen we na de herfstvakantie weer. Voor nu volstaat badkleding dus.
- Check even wanneer je wordt verwacht. De nieuwe groepsindeling vind je op https://www.vandixhoornbrigade.nl/nieuws/1089-indeling-seizoen-2021-2022-concept/.

Informatie voor geïnteresseerden/proefzwemmers:
Wil jij ook leren zwemmend redden (vanaf A-diploma) en varen bij onze rampenploegen (vanaf 12 jaar)? Dat kan! Er is in alle groepen namelijk nog ruimte om in te stromen. Goed om meteen te vertellen: in het zwembad doen we natuurlijk meer dan alleen baantjes zwemmen. We leren jonge kinderen om zichzelf uit noodsituaties te redden en de oudere kinderen en jongeren leren we ook hoe ze anderen kunnen redden. Dat is natuurlijk anders dan bij andere zwemverenigingen.
Daarnaast organiseren we leuke activiteiten buiten het zwembad en kunnen leden vanaf een jaar of 12 ook lid worden van onze (junioren)rampenploeg. Ze gaan dan met boten het water op voor het bewaken van evenementen en oefenen ook voor inzetten zoals in juli bij de watersnoodramp in Limburg. Onze redders werden toen daadwerkelijk ingezet om mensen te evacueren.
 
Vanwege corona lagen de oefeningen van de rampenploegen een tijd stil maar dit seizoen gaan we deze weer op volle kracht oppakken. We zoeken dus niet alleen jeugdleden, ook jongeren zijn van harte welkom om lid te worden!
 
Wie wil onderzoeken of de reddingsbrigade iets voor hem/haar is, kan gratis twee keer proefzwemmen. De jongste leden (tot +/- 10 jaar) zwemmen op de zaterdagochtend van 08.00 tot 09.00 uur. Op de vrijdag wordt gezwommen van 18.00 tot 19.00 (+/- 10 t/m 13 jaar) en van 19.00 tot 20.00 uur (13+). Meer informatie is te vinden op www.vandixhoornbrigade.nl/actie. Vragen? Mail naar tc@vandixhoornbrigade.nl. Wil je komen kijken? Stuur dan ook even een mailtje.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.