Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Rampenploegleden in het zonnetje gezet (23-07-2021)

Click to view full size image

Op vrijdag 23 juli hebben we nagepraat met de leden van onze rampenploeg die daadwerkelijk naar het overstromingsgebied in Limburg zijn afgereisd. Om ervaringen uit te wisselen, verbeterpunten aan te dragen maar ook om gevoelens te uiten.

Namens het bestuur overhandigde Leo alle aanwezigen een bloemetje en een getuigschrift. Ook Roland en Leo zelf kregen een getuigschrift en een bloemetje voor hun werk rondom de inzet. Getuigschriften zijn nadien ook nog uitgereikt aan de rampenploegleden die in groep 3 zaten: de groep die klaar stond om de tweede ploeg af te lossen maar uiteindelijk niet nodig bleek te zijn. Naast Roland waren dit Aaron, Erwin en Thomas.

Meer foto's in het fotoboek.

Alles over onze inzet in Limburg vind je hier.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.