Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Bijna 90 redders doen zwemexamen (18-07-2021)

Click to view full size image

Voor sommigen van ons was het even schakelen: op het ene moment bezig zijn met de watersnoodramp in Limburg en daarna meteen aan de slag tijdens de examens in het zwembad. Gelukkig verliep alles soepel en is iedereen - op één uitzondering na - geslaagd. Gefeliciteerd allemaal!

Vorige week deden al verschillende kandidaten mee aan het examen voor ons eigen brigadediploma 'Swim & Survive'. Deze week was het de beurt aan de Junior Redders, Zwemmend Redders en LifeSavers. Niet alle personen die dit seizoen lid werden konden examen doen. Mede vanwege de lockdown konden we hen namelijk niet allemaal op het benodigde niveau brengen. Desondanks deden er in totaal zo'n 90 personen wel daadwerkelijk examen en zoals gezegd met goed resultaat! We willen dan ook de instructeurs hartelijk bedanken voor hun inzet!

Nieuwe seizoen
Omdat we het afgelopen seizoen flink zijn gegroeid in ledenaantal en sommige groepjes wel erg druk zijn geworden, zijn we momenteel aan het kijken naar een betere verdeling van de groepen over de verschillende zwemmomenten. Binnenkort volgt de definitieve indeling op de site, social media en in de nieuwsbrief.

De examenlessen waren de laatste van dit seizoen. Het is nu dus vakantie! We beginnen weer met zwemmen op 10 en 11 september.

In het fotoboek vind je nog wat foto's van de zwemexamens!

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.