Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Weer naar Dishoek! (04-07-2021)

 

Na een jaartje wachten vanwege de Covid-19 was het zaterdag 3 juli 2021 weer zover: de Jeugdstranddag! Vanaf 10.15 uur verzamelden de leden zich op het strand bij Dishoek voor een ochtend vol spelletjes en waterpret. Het weer werkte prima mee, niet te heet, niet te koud, droog en een kalme zee. Na de lunchpauze volgden de gezamenlijke spellen, waaronder het haaienspel, over de golven springen, een natte variant van zakdoekje leggen en Hollandse leeuw. Rond 14.00 uur was het tijd om naar huis te gaan, moe maar voldaan na het laatste evenement van dit zwemseizoen. En over 2 weken na de examens volgt de zomerstop. Heb je al zin in evenementen komend seizoen? Neem een kijkje in onze agenda, op zaterdag 9 oktober staat het eerste evenement weer gepland. Het Meesterbrein slaat terug en hoe! Dat kun je allemaal beleven in de 2e versie van het Kartel- en Handelsspel. Als je mee wilt doen kun je jezelf alvast opgeven door te mailen naar ec@vandixhoornbrigade.nl. Fijne zomer!

 

Nagenieten van de Jeugdstranddag? De foto's vind je hier.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.