Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Op jacht naar de buit! (26-06-2021)

Click to view full size image

 

Op zaterdag 26 juni was het tijd voor de 2e Boevenjacht. Het Meesterbrein was na onze 1e jacht onsnapt en had een grote overval gepleegd. Ze zwierf met haar handlangers door het gebied rond ons Clubhuis. Maar waar lag de buit? Gewapend met portofoons gingen de groepen Middelburg 1-11 tot en met 1-15 op pad. In totaal zwierven er 8 groepjes handlangers door het gebied. Maar het Meesterbrein zelf zwierf ook rond en leverde bonuspunten op! Zodra een groepje was gearresteerd volgde er een vraag en een letter voor de codezin. Tussendoor kwamen er hints voorbij. Onophoudelijk portofoonverkeer was het gevolg (waarbij we even van frequentie moesten wisselen om de strandposten niet helemaal gek te laten worden). 

 

Uiteindelijk trok Middelburg 1-13 aan het langste eind! De locatie waar de buit lag? De Kloveniersdoelen. Terug in het Clubhuis gaven de groepen de Boeven een welverdiend applaus. Ze hadden ook de leukste Boeven opgeschreven. Roodkapje en de Wolf wisten het Meesterbrein te verslaan en kregen de eer om op "het bord" in het Clubhuis vereeuwigd te worden. 

 

De foto's van de Boevenjacht vind je hier.

 

En het Meesterbrein? Dat zint alweer op wraak nu we de buiten hebben meegenomen. Waarschijnlijk komt ze tevoorschijn op zaterdag 9 oktober tijdens het Kartel- en Handelsspel voor alle leden (Kartel- en handelsspel - Agenda - Van Dixhoornbrigade).

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.