Nieuws: Mondkapjesplicht in het zwembad (30-11-2020)

 Vanaf dinsdag 1 december geldt in het hele land een mondkapjesplicht in publieke binnenruimtes. Zwembaden vallen daar ook onder. Maar wanneer moet je nu precies wel en niet het mondkapje op als je in het zwembad bent? Hieronder lees je er alles over.


Allereerst: de mondkapjesplicht geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Het is een plicht en geen advies en daarom kan er op worden gehandhaafd door de gemeentelijke buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) of andere handhavers. Draag je geen mondkapje als dat wel moet, dan loop je dus de kans op een boete. Afgezien van dat je dat dan 95 euro kost, willen we natuurlijk dat iedereen gezond blijft. We raden iedereen dus dringend aan zich aan de plicht te houden.

Maar zwemmen met een mondkapje, dat gaat toch niet?! Klopt helemaal en daarom is het ook niet nodig om een mondkapje op te hebben tijdens het zwemmen. Maar let op: je moet op andere momenten wél een mondkapje dragen. Namelijk: voordat je het water in gaat en als je jezelf weer gaat omkleden. Hieronder staan alle regels:
-  Bij binnenkomst in het zwembad is het dragen van een mondkapje wel verplicht.
- Vanaf de kleedruimte in de richting van het zwembassin (betreden van natte ruimte) geldt geen mondkapjesplicht voor zwemmers.
- Vanaf de kleedkamer in de richting van het zwembassin (betreden van natte ruimte) is het dragen van een mondkapje wel verplicht voor ouders/begeleiders (let op: niet-zwemmers).

Zoals reeds eerder aangegeven dragen alle instructeurs sinds twee weken tijdens de lessen altijd een mondkapje als ze op de kant zijn. In het water hebben ze het mondkapje uiteraard niet op.

Vragen over de coronamaatregelen kun je nog altijd stellen via tc@vandixhoornbrigade.nl. Je kunt ook Roland of Leo aanspreken in het zwembad.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht