Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: We gaan weer zwemmen! (17-11-2020)

Goed nieuws vanavond tijdens de persconferentie van het kabinet: de zwembaden mogen weer open. Dit betekent dat aanstaande vrijdag en zaterdag de lessen weer gewoon doorgang kunnen vinden. Voor het derde uur van de vrijdag en de oudergroep op de zaterdag geldt wel nog altijd dat gewerkt moet blijven worden met een systeem van inschrijvingen. Dit omdat het aantal zwemmers ouder dan 18 jaar nog altijd beperkt moet worden.
 

Mondkapjes
Voor de reguliere vrijdagavond- en zaterdagochtendgroep(en) geldt dat er op de normale wijze wordt lesgegeven. Er zijn dus geen cohorten. Wat wel verandert, is dat onze instructeurs vanaf nu les gaan geven met mondkapjes. Dit vooruitlopend op de mondkapjesplicht die per 1 december van kracht wordt. Op dit moment geldt in het Vrijburgbad nog een advies om tijdens verplaatsingen binnen het bad een mondkapje te dragen. Tijdens het lesgeven wordt dit op dit moment vanuit het Vrijburgbad (nog) niet geadviseerd maar wanneer de mondkapjesplicht landelijk wordt ingevoerd, zal deze ook voor instructeurs aan de badrand gelden. Naar verwachting hoeft binnen het zwembad alleen geen mondkapje te worden gedragen als men zich als zwemmer in het water bevind.
 

Evenementen
Sint en zijn Pieten zijn weer in Nederland. Dat betekent dat het Sinterklaasfeest in het zwembad weer op de agenda staat en wel op zaterdag 5 december. Broers, zussen zijn deze ochtend van harte welkom, ook als ze geen lid van de brigade zijn. Wel moeten ze een diploma A hebben. Ouders zijn helaas niet welkom. Wil je broertjes en/of zusjes meenemen, dan is aanmelden hiervoor verplicht. Zie voor alle details de website.

Voor wat betreft het eindejaarszwemmen geldt dat we er op dit moment vanuit gaan dat alleen leden onder de 18 kunnen zwemmen. Ouders die willen kijken zijn volgens de huidige regels helaas niet welkom in het bad. Ook zijn niet-leden dit jaar helaas niet welkom. Later volgen de exacte details.
 

Vragen kun je nog altijd stellen via tc@vandixhoornbrigade.nl. Je kunt ook Roland of Leo aanspreken in het zwembad.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.