Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: De komende weken geen zwemmen (04-11-2020)

Helaas.... Vanwege het coronavirus gaat het Vrijburgbad de komende twee weken volledig dicht. Hierdoor zullen al onze lessen op 6, 7, 13 en 14 november komen te vervallen.

Het nieuws over de sluiting werd gisteren al bekend rond de persconferentie van het kabinet maar omdat het erop leek dat er een uitzondering zou worden gemaakt voor kinderen tot en met 12 jaar hebben we nog even gewacht om jullie een nieuwsbrief te sturen. Aan het einde van deze middag is echter duidelijk geworden dat er toch geen uitzondering komt. In het Vrijburgbad zullen dus geen ABC-zwemlessen plaatsvinden en ook onze zaterdaggroep kan dus niet zwemmen.

Op dit moment gaan wij en het Vrijburgbad er vanuit dat we op vrijdag 20 en zaterdag 21 november weer kunnen zwemmen maar uiteraard hangt dit er volledig vanaf of het kabinet de sluiting van openbare ruimten tegen die tijd al dan niet weer terugdraait. Uiteraard houden we jullie op de hoogte over de ontwikkelingen. Tot die tijd: Blijf gezond en graag tot binnenkort!

Vragen kun je nog altijd stellen via tc@vandixhoornbrigade.nl

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.