Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Belangrijke update coronavirus (22-10-2020)

Een week geleden stuurden we jullie een extra nieuwsbrief naar aanleiding van de recentste overheidsmaatregelen rondom het coronavirus. Nadien zijn we nog nader in gesprek gegaan met het Vrijburgbad en heeft het bestuur de (on)mogelijkheden in de huidige situatie verder onderzocht. Dit heeft ertoe geleid dat we vandaag hebben besloten dat het zwemmen op het derde uur op vrijdag en in de oudergroep op zaterdag beperkt weer mogelijk is. Voor deze 18-plussers (3e uur en oudergroep) geldt dat zij alleen baantjes mogen zwemmen en dat daarbij altijd 1,5 meter afstand gehouden moet worden. Bovendien zal het totale aantal zwemmers beperkt worden omdat anders de 1,5 meter afstand in het geding komt.

Zwemmen tijdens het derde uur doen we voorlopig van 20.00 tot 20.30 uur. De oudergroep zwemt van 08.00 tot 08.30 uur. Stoppen doen we 5 minuten voor deze eindtijd zodat er voldoende tijd is om het bad te verlaten i.v.m. de (eventuele) volgende groep(en). Leden van de oudergroep moeten na de les het bad verlaten en mogen pas weer naar binnen als hun zwemmende kinderen om gaan kleden. Ze mogen tussentijds niet binnen wachten. Voor zowel het 3e uur als de oudergroep geldt dat je alleen welkom bent als je jezelf hebt aangemeld en een bevestiging hebt gehad dat je welkom bent. Voor de oudergroep kun je hiervoor terecht bij Leo, voor het 3e uur bij Roland.

Meer goed nieuws: de cohorten op zaterdag komen per direct te vervallen. Dit omdat is gebleken dat het maximale aantal van 30 personen niet van toepassing is bij zwemmers t/m 12 jaar. Alle leden die op de zaterdagochtend zwemmen voldoen aan dit criterium. De instructeurs (die niet onder deze 30 vallen) zullen onderling 1,5 meter afstand houden. Afstand houden tussen kinderen en instructeurs wordt aangeraden maar is niet verplicht.

Ondanks deze versoepelingen enerzijds mogen we anderzijds helaas geen ouders meer toelaten die komen kijken bij het proefzwemmen. Publiek in algemene vorm was al niet meer toegestaan maar voor ouders van proefzwemmers maakten we nog een uitzondering. Vanuit het zwembad is dit echter niet langer toegestaan, iets dat we uiteraard erg vervelend vinden en waarvan we hopen dat dit snel weer wel toegestaan is.

Zoals eerder aangegeven gelden de maatregelen vooralsnog tot en met 7 november en houden we jullie (net als nu) op de hoogte over eventuele wijzigingen. Vragen kun je nog altijd stellen aan Leo of Roland in het zwembad of via tc@vandixhoornbrigade.nl

Nog even in de herhaling:
Afmelden
In het zwembad houden we exact bij welke zwemmers, ouders en instructeurs er op welk moment waren. Mocht er onverhoopt iemand besmet blijken met het coronavirus, dan kunnen we hierdoor eenvoudig achterhalen wie tijdens de les in contact met deze persoon is geweest. We houden ook bij wie zich afmeld voor de les en met welke reden. We willen jullie bij deze daarom vragen om je altijd af te melden als je een les niet kunt bijwonen. Blijf je preventief thuis omdat je bijvoorbeeld verkouden bent, dan horen we dat ook graag. We hebben dan een veel beter beeld van de reden van afwezigheid. Afmelden kun je heel eenvoudig te doen door te mailen naar afmelden@vandixhoornbrigade.nl.

Algemene coronaregels

 • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD).
 • Blijf thuis als je het coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een test) en dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld.
 • Blijft thuis als je in thuisisolatie bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld.
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Ga voordat je van huis vertrekt, thuis naar het toilet.
 • Was voorafgaand aan en na het zwembadbezoek je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden.
 • Was de handen met water en zeep als je handen mogelijk besmet zijn: na het aanraken van objecten waar veel mensen aanzitten (deurknoppen, pinapparaten, afstandsbediening, etc.), na een toiletbezoek, na hoesten / niezen in de handen / na het snuiten van de neus.
 • Vermijd het aanraken van je gezicht.
 • Schud geen handen.
 • Zingen en schreeuwen is niet toegestaan.
 • Je mag niet eerder dan 5 minuten voor de les naar binnen. Je mag niet wachten in de hal.
 • Binnen ontsmet je je handen en volg je de looproute.
 • Je kleed je om in een klein hokje en neemt je spullen mee in een grote tas.
 • Na afloop van de les verlaat je het zwembad zo snel mogelijk. Je houdt dan sowieso wél 1,5 meter afstand.
 • Douchen NIET meer mogelijk is.
 • Publiek is niet meer welkom. Ouders mogen dus niet meer vanaf de bankjes naar de lessen kijken, ook niet bij proeflessen.
 • De brasserie is gesloten. Tijdens de zwemles kan hier dus niet meer worden gewacht. Ouders/begeleiders moeten tijdens de zwemles buiten de accommodatie wachten.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.