Nieuws: Update coronavirus: weer zwemmen in cohorten (14-10-2020)

 

Op dinsdag 13 oktober hield het kabinet weer een persconferentie over het coronavirus. Hierbij zijn nieuwe maatregelen afgekondigd, onder meer voor de sport. Vandaag hebben we overleg gehad met het Vrijburgbad en zij op hun beurt met de gemeenten. Hieruit is naar voren gekomen dat we helaas (net als in het voorjaar) genoodzaakt zijn om onze trainingsschema aan te passen. Lees dit bericht dus goed door!

Zaterdagochtend
Op de zaterdagochtend zwemmen zoveel kinderen dat we boven het maximale aantal van 30 zwemmers komen. Hierdoor zijn we genoodzaakt cohorten in te stellen. Dit betekent dat niet iedereen elke week zwemt. Helaas is er geen perfecte indeling te maken waarbij broertjes en zusjes automatisch in hetzelfde cohort vallen zonder eerst groepsindelingen te veranderen. Daarom hebben we geprobeerd middels een aangepaste indeling ouders tegemoet te komen. In onderstaand overzicht de verdeling van de groepen met de nieuwe indeling en de bijbehorende zwemdata.

Wil jouw zoon/dochter toch liever in de eigen groep zwemmen en vind je het niet erg vinden om de ene week voor het ene kind en de andere week voor het andere kind te naar het zwembad te komen? Dan is dat geen probleem. Laat het ons dan wel even weten via info@vandixhoornbrigade.nl.

De oudergroep kan helaas NIET zwemmen aangezien er onvoldoende badwater beschikbaar is om onderling voldoende afstand te kunnen houden.

Cohortenschema zaterdagochtend
COHORT 1: ZWEMT ZATERDAG 17 + ZATERDAG 31 OKTOBER
JR 1-1 (Aaron & Björn)
Elin, Jacks, Mika, Milan, Noud, Rosalie, Tobias, Floor (!)

JR 2 (Yildiz & Vera)
Anne, Dèlano, Esmee, Faya K., Mats, Noor, Quinten, Ranomi, Sophie, Thijmen, Thijs de V., Thijs S., Timo, Wanne

JR 3-2 (Marieke & Myrna)
Faya C., Fien, Hanna, Joost, Kim, Quinty, Sem, Daan (!), Dylano (!), Jayden (!)

COHORT 2: ZWEMT ZATERDAG 24 OKTOBER + ZATERDAG 7 NOVEMBER
JR 1-2 (Wouter & Leonard)

Andor, Bryan, Hera, Jaimy, Jaelle, Karsten, Kyan, Lennon

JR 3-1 (Roy & Freek)
Annelieke, Beert, Bram, Dean S., Dean V., Morris, Stan, Thijs D., Thorben

Vrijdagavond
Tijdens het eerste en het tweede uur kan tijden de reguliere tijden (18.00-19.00 uur en 19.00-20.00 uur) en in de reguliere groepen gezwommen worden. Tijdens het derde uur kan voorlopig NIET gezwommen worden.

Aangepast schema voor 4 weken
Belangrijke opmerking is dat deze maatregelen gelden voor de komende vier weken en dus tot en met zaterdag 7 november. Hopelijk kunnen tegen die tijd maatregelen weer worden versoepeld. Gebeurt dit niet, dan gaan we kijken of we de oudergroep en het derde uur (kader) in aangepaste vorm kunnen laten zwemmen. Op dit moment kiezen wij hier niet voor omdat we dit alleen zouden kunnen doen met een zeer beperkt aantal zwemmers die zich dan ook nog eens vooraf zouden moeten inschrijven. We zouden dit echter wel ook eerlijk en transparant willen laten verlopen en dat heeft voor nu te veel voeten in de aarde. We hopen op ieders begrip hiervoor.

Algemene coronaregels
Bovenop de bestaande coronaregels (zie link) in het zwembad geldt nu dat:
- Douchen NIET meer mogelijk is.
- Er weer 1,5 meter afstand worden gehouden tussen de instructeurs en de zwemmers.
- Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand hoeven te houden.
- De brasserie is vanaf heden gesloten. Tijdens de zwemles kan hier dus niet meer worden gewacht. Ouders/begeleiders moeten tijdens de zwemles buiten de accommodatie wachten.

Vragen
Hebben jullie naar aanleiding van dit bericht nog vragen, laat dat dan gerust weten. Spreek Leo of Roland aan in het zwembad of stuur even een mail naar tc@vandixhoornbrigade.nl.

PS: De ouderochtend op 7 november gaat NIET door.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht