Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Vacatures: We hebben je hulp hard nodig! (09-10-2020)

Gelukkig hebben we bij onze reddingsbrigade veel en enthousiaste vrijwilligers. Ze staan in het zwembad, verzinnen en organiseren evenementen of doen tal van andere dingen achter de schermen. De afgelopen periode zijn een aantal vrijwilligers weggevallen en die open plekken en taken kunnen we niet binnen de huidige ‘crew’ herverdelen. Dat betekent dat we je hulp nodig hebben!
 

In onderstaande lijst hebben we een aantal functies op een rij gezet waarvoor we op korte termijn nieuwe vrijwilligers zoeken. Voor alle functies geldt dat ze ook in stukjes op te knippen zijn en dat we graag je vragen beantwoorden. Natuurlijk zorgen we  dat je wordt ingewerkt. Zeker bij een reddingsbrigade hoort het niet om mensen zomaar in het diepe te gooien!
 

Waarschijnlijk kennen jullie dergelijke oproepen ook van andere clubs, van school of van de kerk. Het makkelijkst is het om te denken dat een andere hier beter voor geschikt is en dat dat een goede reden is om je maar niet aan te melden. Dat kan en mag uiteraard maar het risico is dat die ander ook zo denkt en dat er uiteindelijk niemand ons komt helpen. En laat ik maar duidelijk zijn: zonder nieuwe instroom redden we het niet! We vragen van sommige vrijwilligers nu al te veel met het risico dat ook zij een keer afhaken of hun taken maar half gaan uitvoeren. Ik doe daarom een dringend beroep onderstaande lijst door te nemen en met mij contact op te nemen over de voorkeur van je nieuwe functie. Dankjewel alvast.
 

Leo Wolterman
Voorzitter

PS: In het zwembad krijg je een fysiek exemplaar van deze vacature-folder. Klik op de afbeeldingen voor een vergroting in een nieuw venster.


Pagina 1:Pagina 2:


Pagina 3:

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.