Nieuws: Boevenjacht toch nog zonnig (26-09-2020)

 

Click to view full size image
Storm, hoosbuien... Tja, het Meesterbrein hield de Van Dixhoornbrigade in haar greep. Ze had dan ook een echte "verdampinator" en wilde onze brigade overbodig maken. Alleen een flinke som geld kon haar van dat idee afbrengen. Een "verdampinator" zou namelijk al het water verdampen en dan is een reddingsbrigade natuurlijk overbodig. Gelukkig wist deze "verdampinator" ook de regen te verdampen en was er zelfs zonneschijn tijdens onze allereerste Boevenjacht (Vossenjacht 2.0)!

 

De hoofdinspecteur en onze luitenant op de basis gaven de opdracht en de teams "Snelle Jelle's", de "Slimmerikken", "Team J&F", "Agenten CIS" en "Groep zonder naam" trokken Middelburg in om de locatie van het Meesterbrein te achterhalen. Via een speciale app, de "Boefradar" konden ze de boevenbendes opsporen. Zo waren daar "Watervrees", "Zorro & Gokker", "De Pittige Tantes", "Het Sluipende Sprookje" en "De Knuffelbende". Maar de boeven hadden ingebroken in de app, zo liep er ook een ficitieve "Vlugge Japie" door het beeld...

 

Door het verzamelen van aanwijzingen en vragen te beantwoorden voor het codewoord konden de politieagenten de locatie proberen te vinden. De portofoons knetterden onophoudelijk en radioverkeer tussen de hoofdinspecteur en agenten vulde de ether. Even leek het de zolder van het Clubhuis, toen was de Koepelkerk in beeld, maar de Lange Jan was uiteindelijk de locatie waar het Meesterbrein zich verborgen had. In het Clubhuis bekeken we na afloop de beelden die het arrestatieteam gemaakt had bij de overmeestering van het Meesterbrein. We zagen haar boos in de gevangenis roepen om wraak... Wie weet neemt ze wraak in 2021?

 

Het werd een nek aan nek race tussen de agententeams... Na toekenning van de bonuspunten voor het raden van de goede locatie en de verdeling van de bonuspunten aan de deelnemers die echt agent waren (toppie!) werd de "Groep zonder naam" de winnaar. Maar het Meesterbrein en de handlangers zaten achter slot en grendel, dat was het belangrijkste!

 

De kinderen kozen natuurlijk nog de leukste boeven, ook hier was het spannend maar "De Pittige Tantes" met hun zelfgebakken sambal-peperkoekjes wonnen. Zij staan dus op ons vossenjachtbord als winnaars van 2020. 

 

Volgend jaar is er weer een Boevenjacht, want het Meesterbrein kennende gaat ze ontsnappen... De foto's van deze editie vind je in het fotoboek.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht