Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Boevenjacht toch nog zonnig (26-09-2020)

Click to view full size image
Storm, hoosbuien... Tja, het Meesterbrein hield de Van Dixhoornbrigade in haar greep. Ze had dan ook een echte "verdampinator" en wilde onze brigade overbodig maken. Alleen een flinke som geld kon haar van dat idee afbrengen. Een "verdampinator" zou namelijk al het water verdampen en dan is een reddingsbrigade natuurlijk overbodig. Gelukkig wist deze "verdampinator" ook de regen te verdampen en was er zelfs zonneschijn tijdens onze allereerste Boevenjacht (Vossenjacht 2.0)!

 

De hoofdinspecteur en onze luitenant op de basis gaven de opdracht en de teams "Snelle Jelle's", de "Slimmerikken", "Team J&F", "Agenten CIS" en "Groep zonder naam" trokken Middelburg in om de locatie van het Meesterbrein te achterhalen. Via een speciale app, de "Boefradar" konden ze de boevenbendes opsporen. Zo waren daar "Watervrees", "Zorro & Gokker", "De Pittige Tantes", "Het Sluipende Sprookje" en "De Knuffelbende". Maar de boeven hadden ingebroken in de app, zo liep er ook een ficitieve "Vlugge Japie" door het beeld...

 

Door het verzamelen van aanwijzingen en vragen te beantwoorden voor het codewoord konden de politieagenten de locatie proberen te vinden. De portofoons knetterden onophoudelijk en radioverkeer tussen de hoofdinspecteur en agenten vulde de ether. Even leek het de zolder van het Clubhuis, toen was de Koepelkerk in beeld, maar de Lange Jan was uiteindelijk de locatie waar het Meesterbrein zich verborgen had. In het Clubhuis bekeken we na afloop de beelden die het arrestatieteam gemaakt had bij de overmeestering van het Meesterbrein. We zagen haar boos in de gevangenis roepen om wraak... Wie weet neemt ze wraak in 2021?

 

Het werd een nek aan nek race tussen de agententeams... Na toekenning van de bonuspunten voor het raden van de goede locatie en de verdeling van de bonuspunten aan de deelnemers die echt agent waren (toppie!) werd de "Groep zonder naam" de winnaar. Maar het Meesterbrein en de handlangers zaten achter slot en grendel, dat was het belangrijkste!

 

De kinderen kozen natuurlijk nog de leukste boeven, ook hier was het spannend maar "De Pittige Tantes" met hun zelfgebakken sambal-peperkoekjes wonnen. Zij staan dus op ons vossenjachtbord als winnaars van 2020. 

 

Volgend jaar is er weer een Boevenjacht, want het Meesterbrein kennende gaat ze ontsnappen... De foto's van deze editie vind je in het fotoboek.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.