Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: Nieuwe leden gezocht! (29-08-2020)Bij de Van Dixhoornbrigade (de Middelburgse reddingsbrigade) leren we doelgerichte technieken om jezelf en/of anderen te redden. Dit gebeurt op een leuke, afwisselende en speelse manier. Door vaak te zwemmen kan een groter uithoudingsvermogen worden verkregen, waardoor je minder snel in paniek raakt als je in het water wat overkomt.

De Van Dixhoornbrigade is een sportieve, maar tegelijkertijd ook een gezellige vereniging die ook allerlei activiteiten buiten het zwembad organiseert. Hou je van zwemmen en voel je je als een vis in het water? Wil je zelf ervaren hoe leuk zwemmend redden bij onze brigade is? Kom dan eens gratis meedoen om te kijken of de reddingabrigade iets voor je is.

Op 11, 12, 18 en 19 september is het voor basisschoolleerlingen mogelijk om vanuit de sportkennismaking-sactiviteiten van de gemeente Middelburg mee te doen met onze lessen. Proefzwemmen kan op de genoemde data maar natuurlijk ook op een ander moment. Zit je al op de middelbare school? Ook dan ben je van harte welkom. Wil je weten op welk moment de groep van jouw leeftijd zwemt of heb je andere vragen? Stuur even een e-mail naar tc@vandixhoornbrigade.nl. Alvast meer informatie lezen over het lidmaatschap bij onze vereniging? Klik hier!
 

PS: Ook kinderen van ouders die het financieel minder breed hebben, kunnen lid kunnen worden van onze vereniging. Het jeugdsportfonds Zeeland ondersteunt daarbij. Meer weten? Klik hier.

 

 

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.