Zwemmen
Varen
Hulpverlenen

Nieuws: We gaan weer van start! (29-08-2020)

Wind, regen en geen 30+ meer: de zomer zit er weer op. Helaas. Maar…. nog één week en dan gaan we eindelijk weer zwemmen! Wij zijn er weer helemaal klaar voor en hebben superveel zin om iedereen weer te zien. Op de website vind je inmiddels de nieuwe indeling. Let op: Het kan zijn dat je nu zwemt op de vrijdag in plaats van de zaterdag of dat je bent verhuisd van het eerste naar het tweede uur op de vrijdagavond. Kijk dus even goed in het overzicht wanneer je wordt verwacht! 

Vanwege het coronavirus konden we afgelopen seizoen geen examens doen. Ook konden we niet zo intensief trainen als we zouden hebben gewild. We hebben besloten niet alle groepen automatisch door te schuiven naar het volgende diploma. We zouden dan immers diploma’s overslaan. Dat is enerzijds niet wenselijk, anderzijds mag het bij de hogere diploma’s niet eens.  De groep van Junior Redder 4 is een uitzondering. Deze is wel doorgestroomd naar Zwemmend Redder 1. Dit heeft een organisatorische reden. Deze groep zwemt nu immers op de vrijdagavond en daar zwemmen alleen Zwemmend Redders en LifeSavers. Qua niveau en regelgeving is doorschuiven bovendien voor deze groep geen probleem. Voor alle groepen geldt dat examen wordt gedaan in juni 2021. Mits corona geen roet in het eten gooit natuurlijk…
 

Regels coronavirus

Afgelopen seizoen konden we gelukkig toch nog samen afsluiten maar daarvoor moesten we natuurlijk best een tijdje thuisblijven. Hopelijk is dat dit seizoen niet nodig. Wat wel nodig is, is dat we ons er allemaal van bewust zijn dat het coronavirus nog niet is uitgeroeid. Ook in het zwembad gelden nog steeds regels om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Ten opzichte van voor de zomervakantie is er weinig veranderd. In het zwembad zijn nog steeds looproutes, we gebruiken nog steeds alleen de kleine omkleedhokjes, de kluisjes zijn nog buiten gebruik en iedereen wordt nog altijd gevraagd om goed zijn of haar handen te wassen en/of te desinfecteren bij binnenkomst. Net voor de vakantie mochten we weer douchen. Dat mag nog steeds maar wel nog met dezelfde beperking voor wat betreft het aantal te gebruiken douches.

Onderling afstand houden is tijdens het sporten niet meer verplicht. Natuurlijk zullen we waar mogelijk wel nog proberen om aandacht te hebben voor de anderhalve meter. Buiten het zwembad geldt deze immers natuurlijk wel nog steeds. Ook bij activiteiten zal hier daarom extra aandacht voor zijn.

Tot vrijdag 4 en/of zaterdag 5 september!

PS: Heb je nog vragen over de indeling? Mail ze naar tc@vandixhoornbrigade.nl of stel ze in het zwembad.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Maak kennis met de Van Dixhoornbrigade:

Ook jij kunt redder worden!

Je kunt leren zwemmend redden vanaf het moment dat je over een A-zwemdiploma beschikt. Ben je 12 jaar of ouder? Dan kun je ook oefeningen gaan doen met onze (junior)rampenploeg of de strandwachtopleiding volgen. Je leert dan ook varen en samen met leeftijdsgenoten kun je ook worden ingezet bij bewakingen van evenementen op en rond het water.

Lid worden kost je nog geen 15 euro per maand en we zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Er is geen wachtlijst! Bovendien mag je altijd twee keer gratis meedoen om te kijken of de reddingsbrigade bij je past. Alvast meer weten? Bekijk dan de video bovenaan deze pagina of klik op één dan de links hieronder. Tot binnenkort?!

Meer informatieInschrijfformulierAanmelden proefles

Waarom lid worden van de Van Dixhoornbrigade?

 • 1. Sporten is gezond
  • Sporten is goed voor lichaam en
   geest en helpt tegen overgewicht. Sporten vergroot bovendien het zelfvertrouwen en de discipline.

 • 2. Beter leren zwemmen
  • Onze leden verbeteren wekelijks
   hun zwemtechnieken en conditie.
   Ze leren ook zichzelf en anderen
   te redden uit een noodsituatie.

 • 3. Gezelligheid
  • Sporten brengt je (kind) in contact met andere kinderen. Onze brigade organiseert daarvoor ook veel leuke activiteiten, ook buiten het bad.

 • 4. Nuttig bezig zijn
  • Oudere leden (12+) kunnen ook lid worden van de rampenploegen en hun dploma's komen onder meer van pas bij een (bij)baan als strandwacht.